Мої сторінки в соціальних мережах

   

Новини
03.02.2024

Відкритий чемпіонат Полтавщини з муай тай: кращі моменти (ФОТО та ВІДЕО)

У спортивній залі університету «Полтавська політехніка імені Ю. Кондратюка» відбулися змагання з таїландського боксу.

Детальніше>>
27.01.2024

Паралімпійська збірна України з волейболу сидячи відновлює форму на Полтавщині (ФОТО)

Збірна України з волейболу сидячи проводить збір у спорткомплексі “Колос” у Решетилівці.

Детальніше>>
13.01.2024

Полтавський Євромайдан: кадри історії (ФОТО)

10 років тому спочатку невеликі зібрання перетворилися на великі мітинги проти авторитарної влади. 

Детальніше>>
Всі новини

Роздуми про проблеми полтавської «Ворскли»

Лише лінивий зараз не обговорює нестабільну гру провідної команди Полтавщини, а ще більше – її фінансові проблеми.

 

 

Так вийшло, що доки більшість команд країни переживали далеко не легкі часи, у Полтаві, здавалося, все спокійно навіть незважаючи на проблеми у господарстві Костянтина Жеваго - головного спонсора клубу (в першу чергу мова йде про минулорічну ліквідацію банку «Фінанси і кредит», яким володів мільярдер).

 

Чутки про «певні затримки» почали ширитися приблизно у середині минулого року, однак тоді ситуація здавалася контрольованою…

 

Чи можна говорити, що проблема виникла за один день? Ні. Десь за рік або трішки більше. Перший «дзвіночок» пролунав влітку 2015 року (на особисту думку автора, хоча може й раніше), коли Полтаву в чомусь навіть несподівано залишив Денис Дедечко… Дехто говорив, що головний тренер Василь Сачко не бачив його у основі, а інші – перед гравцем не виконали всі фінансові зобов’язання, взяті раніше. Правда це чи ні – краще знають лише гравець та тренер, але, як говориться, навіть у брехні є доля правди.

 

 

Зараз багато що говорить, що у самому колективі ситуація потроху доходить до певної межі.

 

«А на Вас би не тисло, якби за роботу гроші не виплачували ? У нас дуже важка робота! Ми віддаємо їй всі свої сили і здоров'я. Протягом 1,5 - 2 місяців нас ігнорують. І нічого з колишніх обіцянок не було виконано», - зазначив у одному зі своїх останніх за часом інтерв’ю захисник Олексій Дитятьєв, який, до речі, є одним з небагатьох гравців, які про грошову проблему говорить відкрито.

 

Насправді тут є дві сторони медалі. З одного боку – гравці тривалий час (7-8 місяців) не отримують зарплатню, яка на початок 2015 року (за даними журналістів «2+2») дорівнювала 15-25 тисяч доларів на місяць. Так, це проблема, але в Україні не лише гравці «Ворскли» відчувають її на собі.

 

З іншого боку кар’єра футболіста коротка, хочеться прожити її добре та й «щоб потім не бідно». Звісно, хороший європейський автомобіль, квартира, яка на місяць може коштувати по 8-16 тисяч гривень… Безсумнівно, робота складна, але неодноразово чув думки полтавських вболівальників, що у ситуації, коли проста людина за складнішої, а часто й небезпечнішої праці у середньому отримує 2-3 тисячі гривень, говорити про те, що мало платять , м’яко кажучи, неетично. І таке не тільки у Полтаві, до речі.

 

Хто правий, а хто ні – покаже час. Зараз же всім (журналістам, вболівальникам та, звісно, гравцям), хто у тій чи іншій мірі безсумнівно праві, слід набратися терпіння. Аби потім не наламати дров.

 

Олег ДУБИНА

Надіслати запитання
Ваше ім'я

Invalid Input
Email

Invalid Input
Ваше повідомлення

Invalid Input
Останнє з блогу
30.12.2023

2023: життя Полтави у фото

Рік вийшов складнішим, ніж очікувалось, але іншого ніхто й не обіцяв.

Детальніше>>
02.09.2022

Віктор Крайник: вболівальник «Ворскли» зі світлою душею

Полтавщина втратила людину, яка неймовірно любила спорт та ще сильніше «Ворсклу».

Детальніше>>
Читати блог