Мої сторінки в соціальних мережах

   

Новини
03.02.2024

Відкритий чемпіонат Полтавщини з муай тай: кращі моменти (ФОТО та ВІДЕО)

У спортивній залі університету «Полтавська політехніка імені Ю. Кондратюка» відбулися змагання з таїландського боксу.

Детальніше>>
27.01.2024

Паралімпійська збірна України з волейболу сидячи відновлює форму на Полтавщині (ФОТО)

Збірна України з волейболу сидячи проводить збір у спорткомплексі “Колос” у Решетилівці.

Детальніше>>
13.01.2024

Полтавський Євромайдан: кадри історії (ФОТО)

10 років тому спочатку невеликі зібрання перетворилися на великі мітинги проти авторитарної влади. 

Детальніше>>
Всі новини

«Ворскла» дізналася суперників по Лізі Європи

Команда Василя Сачка вперше з 2011 року зіграє у головній частині другого за рангом клубного футбольного турніру континенту.

 


Суперниками «зелено—білих» по групі «Е» стануть:


футбольний клуб «Арсенал» (англ. Arsenal Football Club), або просто Арсенал (англ. Arsenal) — англійський футбольний клуб з північного Лондона, є одним з найуспішніших клубів в англійському футболі. 13 разів ставав чемпіоном Англії, поступаючись за цим показником лише «Ліверпулю» і «Манчестер Юнайтед»;

 


– «Спортінг» (порт. Sporting Clube de Portugal) — професіональний португальський футбольний клуб з міста Лісабона. Заснований 1 липня 1906 року. Є одним з найуспішніших португальських клубів. Найпошириніше прізвисько — «леви». Найвідоміша команда спортивного клубу «Спортінг». Один з найсильніших клубів усього чемпіонату Португалії. Разом з «Бенфікою» та «Порту» утворює «велику трійку» португальського футболу;

 


– футбольний клуб «Карабах» (азерб. Qarabağ Futbol Klubu) — азербайджанський футбольний клуб з Агдама, заснований 1951 року. Виступає в азербайджанській Прем’єр-лізі.

 


Календар зустрічей команд стане відомий згодом, але вже відомі дати їх проведення — 20 вересня, 4 та 25 жовтня, 8 та 29 листопада, а також 13 грудня.


У груповому раунді візьмуть участь 48 команд: 17 команд, які автоматично потрапили в груповий етап, 21 переможець раунду плей-оф, 6 команд, які програли в раунді плей-оф Ліги чемпіонів та 4 команди, які програли у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів (шлях нечемпіонів).


«Ворскла» виборола право зіграти у груповому турнірі Ліги Європи завдяки успішному виступу у чемпіонаті України сезону 2017/18 років, у якому полтавці вперше з 1997 року фінішували на «бронзовому» третьому місці. Тоді ж клуб з Полтави дебютував у Кубку UEFA, який після реорганізації у 2009 році став називатися Лігою Європи.
Після переконливих перемог над латвійською «Даугавою» (3:1, 2:1) ворскляни за підсумками двох матчів поступилися більш іменитому бельгійському «Андерлехту» (0:2, 0:2).


У 2011 році полтавці вперше зіграли у груповому етапі Ліги Європи. Тоді суперниками Миколи Павлова та Ко стали німецький «Ганновер», бельгійський «Стандарт» та данський «Копенгаген». У підсумку, з 2 набраними очками полтавці фінішували на останньому місці.


Олег ДУБИНА,
спеціально для «Новини Полтавщини»

Надіслати запитання
Ваше ім'я

Invalid Input
Email

Invalid Input
Ваше повідомлення

Invalid Input
Останнє з блогу
30.12.2023

2023: життя Полтави у фото

Рік вийшов складнішим, ніж очікувалось, але іншого ніхто й не обіцяв.

Детальніше>>
02.09.2022

Віктор Крайник: вболівальник «Ворскли» зі світлою душею

Полтавщина втратила людину, яка неймовірно любила спорт та ще сильніше «Ворсклу».

Детальніше>>
Читати блог