Мої сторінки в соціальних мережах

   

Новини
03.02.2024

Відкритий чемпіонат Полтавщини з муай тай: кращі моменти (ФОТО та ВІДЕО)

У спортивній залі університету «Полтавська політехніка імені Ю. Кондратюка» відбулися змагання з таїландського боксу.

Детальніше>>
27.01.2024

Паралімпійська збірна України з волейболу сидячи відновлює форму на Полтавщині (ФОТО)

Збірна України з волейболу сидячи проводить збір у спорткомплексі “Колос” у Решетилівці.

Детальніше>>
13.01.2024

Полтавський Євромайдан: кадри історії (ФОТО)

10 років тому спочатку невеликі зібрання перетворилися на великі мітинги проти авторитарної влади. 

Детальніше>>
Всі новини

Назад в майбутнє. Слід Ворскли у цьогорічних фіналах єврокубків

Єврокубковий сезон вже практично завершився. Залишилося найцікавіше - дізнатися імена героїв, які піднімуть над своїми головами найпрестижніші трофеї.

 

 

Цьогорічний фінал Ліги Чемпіонів пройде на «Ештадіу да Луж» - домашній арені португальської "Бенфіки". У 2009 році "червоні орли" закрили шлях до групового раунду Ліги Європи полтавській "Ворсклі". Цього ж року кілька її гравців мають змогу стати володарями найвідомішого клубного трофею Європи.

 

 

Трішки історії

 

 

2009 рік став для полтавців одним з найуспішніших в історії. "Зелено-білі" вперше стали володарями Кубка України, а Микола Павлов став одним з найкращих тренерів сезону. У підсумку клуб з Полтави після 8-річної перерви виборов право зіграти в єврокубках.

 

За тодішніми правилами, переможець національного Кубка стартував на стадії плей-оф новоствореної Ліги Європи. За жеребом полтавцям випало зіграти з лісабонською "Бенфікою", за яку у свій час грав легендарний чарівник м'яча - Еусебіу.

 

Я не буду докладно розповідати про протистояння, а лише зазначу, що у полтавців шансів в матчах проти більш досвідчених футболістів було небагато (0:4 у Лісабоні та 2:1 у Полтаві - прим. автора).

 

...Пройшли роки. Футбольна доля розкидала гравців по різних клубах. Цього ж сезону деякі з них мають реальний шанс підняти над своїми головами Кубок Чемпіонів. Саме про них і піде далі мова.

 

 

Анхель ді Марія (півзахисник, Аргентина, 26 років).

Теперішній клуб - мадридський "Реал".

 

 

Після чудового виступу у складі збірної Аргентини на молодіжному чемпіонату світу 2007 року футболіст перейшов до "Бенфіки", де за досить короткий час став улюбленцем публіки. Автор першого м'яча у протистоянні "Бенфіки" та "Ворскли" в Лісабоні вже через рік став Олімпійським чемпіоном, забивши у фіналі нігерійцям єдиний та переможний м'яч своєї збірної.

 

У 2010 році "Реал" за 25 мільйонів євро придбав півзахисника, який з того часу зіграв у складі "королів" більше сотні матчів, ставши чемпіоном та володарем Кубка Іспанії.

 

Фабіу Коентрау (захисник, Португалія, 26 років)

Теперішній клуб - мадридський "Реал".

 

 

Початок кар'єри лівого вінгера не був таким швидкоплинним, як у попередника. З першого разу футболіст не зміг закріпитися у "Бенфіці", тому розгулював по арендам ("Насьонал", "Реал Сарагоса" та "Ріу Аві"). Після свого повернення до "орлів" Коентрау провів чудовий сезон, ставши чемпіоном країни.

 

У 2011 році "Реал" придбав гравця за 30 мільйонів євро. В своїх стартових сезонах за новий клуб гравець демонстрував хорошу гру, однак з приходом до керма команди Карла Анчелотті виходить, в основному, на заміни.  

 

Звісно, не слід забувати і про цьогорічний успіх "Бенфіки", яка дійшла до фіналу Ліги Європи. З того складу, який здолав "Ворсклу", в команді і досі грають Луізао та Кардосо.

P.S. Хочеться вірити в те, що колись я буду писати щось подібне і про гравців "Ворскли", які стануть володарями єврокубкового трофею:) Але це вже зовсім інша історія.

 

Олег ДУБИНА

Надіслати запитання
Ваше ім'я

Invalid Input
Email

Invalid Input
Ваше повідомлення

Invalid Input
Останнє з блогу
30.12.2023

2023: життя Полтави у фото

Рік вийшов складнішим, ніж очікувалось, але іншого ніхто й не обіцяв.

Детальніше>>
02.09.2022

Віктор Крайник: вболівальник «Ворскли» зі світлою душею

Полтавщина втратила людину, яка неймовірно любила спорт та ще сильніше «Ворсклу».

Детальніше>>
Читати блог