Мої сторінки в соціальних мережах

   

Новини
03.02.2024

Відкритий чемпіонат Полтавщини з муай тай: кращі моменти (ФОТО та ВІДЕО)

У спортивній залі університету «Полтавська політехніка імені Ю. Кондратюка» відбулися змагання з таїландського боксу.

Детальніше>>
27.01.2024

Паралімпійська збірна України з волейболу сидячи відновлює форму на Полтавщині (ФОТО)

Збірна України з волейболу сидячи проводить збір у спорткомплексі “Колос” у Решетилівці.

Детальніше>>
13.01.2024

Полтавський Євромайдан: кадри історії (ФОТО)

10 років тому спочатку невеликі зібрання перетворилися на великі мітинги проти авторитарної влади. 

Детальніше>>
Всі новини

Reuters: втрати 2013 року

Підбиваючи підсумки року, Reuters згадує найгучніші смерті, що вразили весь світ. З ким із відомих світових діячів планета прощалася цього року - у матеріалі Втрати 2013 року.

 

 

Десятки тисяч прихильників команданте Уго Чавеса проводили свого кумира в останню дорогу 7 березня. Після 14 років при владі головний соціаліст Південної Америки помер від раку у 58 років, залишивши Венесуелу, яка переживає важку економічну кризу, наступникові.

 

Чи була ця смерть самогубством, дехто сумніваються досі: 23 березня охоронець Бориса Березовського виявив труп опального олігарха на підлозі ванної кімнати у його англійському маєтку. Світ так і не дізнався, що змусило колись найвпливовішу людину в Росії, яка до кінця життя була майже розорена, накласти на себе руки.

 

А до смерті Маргарет Тетчер, яка важко хворіла, Великобританія була готова. Пишний похорон колишнього прем'єр-міністра, однієї з наймогутніших жінок планети свого часу так і не змогли примирити тих, хто захоплювався "залізною леді" і тих, хто ненавидів її.

 

20 травня у віці 74 років після довгої боротьби з раком помер Рей Манзарек, один із засновників групи Doors. Його соло на електрооргані та електропіаніно прославили один із найбільших гуртів в історії американської рок-музики. Від моменту розпаду у 1972 році було продано більше 100 мільйонів записів Doors.

 

У червні шанувальники зі сльозами проводили в останню путь Джеймса Гандольфіні, зірку серіалу Клан Сопрано. Актор помер у віці 51 року від серцевого нападу.

 

Ще одна втрата у світі рок-музики: у жовтні вмирає британський музикант Лу Рід, творець Velvet Underground. Гурт не був комерційно успішним, ставши однак символом інтелектуального року, який існує на межі зі світом сучасного мистецтва.

 

Пол Уокер , зірка фільму Форсаж і символ культури стріт-рейсінгу загинув у страшній автомобільній аварії 30 листопада. Актор сидів на пасажирському сидінні, за кермом червоного Porshe був його друг-гонщик.

 

5 грудня світ дізнався про смерть першого чорношкірого президента ПАР, борця з апартеїдом і лауреата Нобелівської премії миру Нельсона Мандели. На похорон одного з найвідоміших політиків XX століття прибули тисячі людей та світові лідери.

 

Улюбленець жінок трьох поколінь і незабутній Лоуренс Аравійський - після довгої хвороби у грудні в Лондоні помер британський актор Пітер О'Тул.

 

Одна із втрат року в Росії - конструктор Михайло Калашников, геніальний творець найпоширенішої стрілецької зброї у світі.

Надіслати запитання
Ваше ім'я

Invalid Input
Email

Invalid Input
Ваше повідомлення

Invalid Input
Останнє з блогу
30.12.2023

2023: життя Полтави у фото

Рік вийшов складнішим, ніж очікувалось, але іншого ніхто й не обіцяв.

Детальніше>>
02.09.2022

Віктор Крайник: вболівальник «Ворскли» зі світлою душею

Полтавщина втратила людину, яка неймовірно любила спорт та ще сильніше «Ворсклу».

Детальніше>>
Читати блог