Мої сторінки в соціальних мережах

   

Новини
03.02.2024

Відкритий чемпіонат Полтавщини з муай тай: кращі моменти (ФОТО та ВІДЕО)

У спортивній залі університету «Полтавська політехніка імені Ю. Кондратюка» відбулися змагання з таїландського боксу.

Детальніше>>
27.01.2024

Паралімпійська збірна України з волейболу сидячи відновлює форму на Полтавщині (ФОТО)

Збірна України з волейболу сидячи проводить збір у спорткомплексі “Колос” у Решетилівці.

Детальніше>>
13.01.2024

Полтавський Євромайдан: кадри історії (ФОТО)

10 років тому спочатку невеликі зібрання перетворилися на великі мітинги проти авторитарної влади. 

Детальніше>>
Всі новини

Як «Ворскла» отримала бронзові нагороди чемпіонату України (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У Міському будинку культури Полтави відбулося урочисте нагородження команди Василя Сачка.

 

 

Сезон 2017/18 став одним з найуспішніших та водночас найскладніших у новітній історії полтавців. З одного боку фінансові проблеми продовжують нагадувати про себе, однак з іншого гравцям та тренерському штабу «зелено-білих» вдалося згуртуватися та вибороти третє місце у чемпіонаті, яке окрім медалей дає право наступного сезону стартувати у груповому етапі Ліги Європи.

 

Це не перший подібний результат в історії полтавського клубу: у тепер вже далекому 1997 році команда Віктора Пожечевського у дебютному для себе сезоні зуміла здобути «бронзу» Вищої ліги.

 

«Тоді були створені хороші умови для гравців, підібрали хороший склад. На всіх ланках була конкуренція, за місце слід було по-справжньому боротися. Все це стало головною причиною того, що команда зуміла досягти успіху у тому чемпіонаті», - розповідав у одному зі своїх інтерв’ю кращий бомбардир «Ворскли» сезону 1996/97 років Сергій Чуйченко.

 

З тих пір пройшло майже два десятиліття. Цьогоріч «Ворскла» лише в останньому турі виграла турнірну битву у луганської «Зорі».

 

«Є відчуття гордості за успіх нашої команди. Сьогодні завдяки і нашим хлопцям, і тренерському штабу команди ми переписуємо історію Полтавщини та займаємо серйозні місця на фоні інших областей. За цією перемогою стоїть кропітка праця наших футболістів. Напевно, краще за родини гравців не можна передати ті відчуття, які вони зараз відчувають. Бажаю вам, щоб ця перемога стала початком вашого зльоту», - зазначив у своєму виступі Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко.

 

Окрім «бронзи», почесних грамот та сертифікату на отримання 10 м’ячів Adidas від представників влади та Федерації футболу України значна кількість футболістів «Ворскли» отримала звання Майстрів спорту з футболу України. Серед них – Ардін Даллку, Гегам Кадимян, Олександр Кобахідзе, Юрій Коломоєць, Дмитро Кравченко, Владислав Кулач, Володимир Одарюк та інші.

 

«Від себе хочу привітати симпатичну команду, яка має свій стиль, свого вболівальника та вміє проявляти характер. Дивлячись на те, що «Шахтар» та «Динамо» зараз мають більше можливостей, ці бронзові нагороди мають високу якість. Закликаю хлопців не зупинятися на досягнутому, ви на вірному шляху», - зазнався володар «Срібного бутса» 1985 року Олег Протасов.

 

На останок представники ультрас «зелено-білих» отримали у подарунок барабан, після чого футболісти та гості урочистостей стали свідками виступу місцевих музичних колективів.

 

Слід зазначити, що на майбутній сесії міської ради Полтави депутати мають проголосувати за виділення 1,5 млн гривень на преміювання персоналу «Ворскли». Це підтвердив міський голова міста Олександр Мамай.

 

До вашої уваги кращі авторські світлини події.

 

Нагадаємо, раніше показали світлини «бронзового» сезону полтавців.

 

 

Олег ДУБИНА,

спеціально для «Новин Полтавщини»

Надіслати запитання
Ваше ім'я

Invalid Input
Email

Invalid Input
Ваше повідомлення

Invalid Input
Останнє з блогу
30.12.2023

2023: життя Полтави у фото

Рік вийшов складнішим, ніж очікувалось, але іншого ніхто й не обіцяв.

Детальніше>>
02.09.2022

Віктор Крайник: вболівальник «Ворскли» зі світлою душею

Полтавщина втратила людину, яка неймовірно любила спорт та ще сильніше «Ворсклу».

Детальніше>>
Читати блог