Мої сторінки в соціальних мережах

   

Новини
03.02.2024

Відкритий чемпіонат Полтавщини з муай тай: кращі моменти (ФОТО та ВІДЕО)

У спортивній залі університету «Полтавська політехніка імені Ю. Кондратюка» відбулися змагання з таїландського боксу.

Детальніше>>
27.01.2024

Паралімпійська збірна України з волейболу сидячи відновлює форму на Полтавщині (ФОТО)

Збірна України з волейболу сидячи проводить збір у спорткомплексі “Колос” у Решетилівці.

Детальніше>>
13.01.2024

Полтавський Євромайдан: кадри історії (ФОТО)

10 років тому спочатку невеликі зібрання перетворилися на великі мітинги проти авторитарної влади. 

Детальніше>>
Всі новини

Полтава та Тернопіль розписали суху нічию

Не дуже видовищний матч завершився миром.

 

 

 

Після завершення кубкових баталій клуби Першої ліги перевели дух, і тепер повністю переключаються на матчі першості. Минулого тижня і "Полтава", і "Тернопіль" були за крок до 1/8 фіналу, однак лише полтавці зуміли продовжити свої виступи у турнірі.

 

Цікаво, що звітний матч став лише другим у історії протистояння клубів. Вперше команди зустрілися у минулорічному розіграші вітчизняного Кубку. В тій грі футбольна пані Фортуна була на стороні тернополян (4:3).

 

Взагалі "Тернопіль" - це той клуб, який не може не подобатися. Молода команда Василя Івегеша, складена з вихованців західноукраїнського футболу, успішно стартувала у новому сезоні, по-черзі знявши скальп зі алчевської "Сталі" (одного з лідерів минулої першості) та непоступливого "Миколаєва".

 

Їхні суперники - полтавці - своєю грою у новому сезоні нагадують потяг, який починає розганятися. Після перемоги над донецьким "Металургом" в Кубку та "Буковиною" у першості почав трішки забуватися їхній програш "Гірнику-Спорту" на старті чемпіонату. Одне зрозуміло - команда Ілля Близнюка набрала непоганої турнірної ходи, тому гостям із Західної України було чого остерігатися.

 

Загалом кубкові матчі досить серйозно виснажили футболістів обох команд, що не могло не вплинути на їхні дії у звітній грі. Особливо це стосується першої 45-хвилинки, під час якої жоден з колективів не створив бодай одного реального моменту для взяття воріт. Боротьба в основному велася у центрі поля, щоправда кілька перспективних напівмоментів глядачі таки побачили. Якщо говорити про господарів, то слід відзначити удар Коркішка після прострілу Бутеніна на 20-й хвилині - повз ворота. За три хвилини Соломка у схожому моменті також запустив м'яч "по горобцях". Що ж стосується тернополян, то головну загрозу воротам Кучинського складав Кондзьомка, який кілька разів виходив на оперативний простір, однак до самих ударів справа у нього так і не дійшла.

 

Після відпочинку сценарій матчу змін кардинальних не зазнав. Навіть незважаючи на подвійну заміну з акцентом на атаку після перерви команда Іллі Близнюка не змогла переломити хід поєдинку. Велика заслуга в цьому гостей, які не дозволили розгулятися нападникам "Полтави".

 

"Тернопіль", у свою чергу, намагався знайти щілину у оборонних редутах господарів, щоправда також безрезультатно. Можна лише відзначити хороший удар на 53-й хвилині Семенця - м'яч пролетів у лічених сентиментах від поперечини воріт.

 

Ближче до завершення протистояння полтавці мали реальний шанс здобути перемогу, однак у Лісового не вийшло завершити влучним ударом простріл з флангу Шевчука.

 

У підсумку 0:0 - закономірна нічия у Полтаві.

 

 

Полтава. Стадіон "Локомотив". 1000 глядачів

Головний арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків)

ФК "Полтава" - ФК "Тернопіль" 0:0

 

ФК "Полтава": Кучинський, Зозуля, Бутенін, Парамонов, Коваленко, Бондаренко (Турчанов, 76), Насібулін, Зеленевич (Семчук, 46), Коркішко (Лісовий, 60), Соломка (Шевчук, 46), Фомич.

 

ФК "Тернопіль": Русан, Курило, Атласюк, Дубчак, Клекот, Кондзьомка, Богданов (Гром'як, 90+2), Волошинович (Полянчук, 72), Мединський , Чорний (Гаврилюк, 43), Семенець.

 

Попередження: Лісовий 80 - Курило 74, Полянчук 90+3

 

Авторський фоторепортаж.

 

Коментарі тренерів.

 

 

Олег Дубина,

спеціально для UA-Футбол

Надіслати запитання
Ваше ім'я

Invalid Input
Email

Invalid Input
Ваше повідомлення

Invalid Input
Останнє з блогу
30.12.2023

2023: життя Полтави у фото

Рік вийшов складнішим, ніж очікувалось, але іншого ніхто й не обіцяв.

Детальніше>>
02.09.2022

Віктор Крайник: вболівальник «Ворскли» зі світлою душею

Полтавщина втратила людину, яка неймовірно любила спорт та ще сильніше «Ворсклу».

Детальніше>>
Читати блог