Мої сторінки в соціальних мережах

   

Новини
03.02.2024

Відкритий чемпіонат Полтавщини з муай тай: кращі моменти (ФОТО та ВІДЕО)

У спортивній залі університету «Полтавська політехніка імені Ю. Кондратюка» відбулися змагання з таїландського боксу.

Детальніше>>
27.01.2024

Паралімпійська збірна України з волейболу сидячи відновлює форму на Полтавщині (ФОТО)

Збірна України з волейболу сидячи проводить збір у спорткомплексі “Колос” у Решетилівці.

Детальніше>>
13.01.2024

Полтавський Євромайдан: кадри історії (ФОТО)

10 років тому спочатку невеликі зібрання перетворилися на великі мітинги проти авторитарної влади. 

Детальніше>>
Всі новини

ЄвроМайдан: в половині областей України відбудуваються позачергові сесії обласних рад

 

В Києві на центральних вулицях люди продовжують протестувати проти вчорашнього розгону демонстрації на Майдані Незалежності.

 

 

 

За різними оцінками, в акції беруть участь сотні тисяч людей. До вашої уваги огляд вітчизняних Інтернет-видань стосовно сьогоднішніх подій в столиці.

 

Кореспондент

 

Вранці учасники масової акції протесту проти влади України вирушили до будівлі уряду країни і почали блокувати під'їзди і входи в Кабмін.

Як повідомляє кореспондент РИА Новости з місця подій, пікетники стають по кілька десятків людей біля воріт, через які заїжджають у двір будівлі уряду міністри і співробітники відомства.

Зокрема, біля воріт, через які, за твердженням екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, на роботу заїжджає прем'єр Микола Азаров, вхід заблокований кількома десятками людей і спортивним автомобілем яскравої розмальовки.

Зазначається, що поліція поки не перешкоджає демонстрації.

 

За інформацією журналістів, львів'яни автобусами вирушили до столиці, де тривають масові виступи прихильників євроінтеграції, а також незадоволених діями міліції, яка жорстко розганяла демонстрантів минулого тижня.

"Причина, з якої ми їдемо до Києва, дуже проста - ми захищаємо самих себе і тих молодих людей, жінок, які вийшли на Майдан. Тому ми сьогодні зі Львова їдемо туди, щоб захистити їх, якщо буде потрібно. Ми залишимося там і для захисту суспільства та людей", - розповів один з організаторів транспортування.

 

Українська правда

 

Питання про введення надзвичайного стану в Україні поки не піднімалося.

"Питання про введення в країні надзвичайного стану владою не піднімалося", - сказав він.

Чиновник не уточнив, чи вдалося Азарову потрапити на своє робоче місце в Кабінеті міністрів у понеділок.

Через те, що мітингувальники перекрили всі підходи і під'їзди до будівлі уряду, співробітникам Кабміну не вдалося потрапити в понеділок вранці на свої робочі місця.

 

На сайті Білого дому розміщено вже 11 петицій із закликом до США втрутитися в ситуацію в Україні.

У суботу петиція, яка закликає ввести санкції проти президента Віктора Януковича за призупинення Києвом підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС, зібрала більше 100 тисяч голосів.

Таким чином ця петиція має бути розглянута американською адміністрацією.

Серед інших зареєстрованих петицій найбільшу кількість голосів - 56 тисяч - набрав документ, який закликає адміністрацію США вжити заходів для зміни нинішньої влади на Україні мирним шляхом.

 

ТСН

 

Фотокореспондент УНІАН Євген Малолетка постраждав під час вчорашній подій під Адміністрацією президента України, коли працівники "Беркуту" сильно побили людей.

За його словами, під час першої зачистки бійцями він біг понад стінкою і намагався в цей момент фотографувати те, що відбувається. Його побачив один із бійців спецзагону, який підбіг і почав сильно бити його кийками.

Коли фотокреспондент впав, його продовжували бити по спині, ногах, руках і голові.

 

УНІАН

 

Наразі під Кабміном зібралось кілька сотень людей. Вони тримають у руках національні прапори та ВО “Свобода”. Люди поводять себе спокійно. Читайте також: У КМДА порахували постраждалих під час вчорашніх сутичок Центральний в'їзд до Кабміну перекрито правоохоронцями. Їх там кілька десятків. Однак за парканом стоїть 6 автобусів з правоохоронцями. В Маріїнському парку, навпроти Кабміну, немає ні “Беркуту”, ні міліціонерів.

 

Сьогодні в половині областей України відбудуться позачергові сесії обласних рад.

Термінове питання, яке, судячи з опублікованого «порядку денного», вони збираються обговорити, майже у всіх рад звучить однаково - «про суспільно-політичну ситуацію в Україні», повідомляє Медіапорт. 2 грудня вдень такі сесії проведуть облради Харкова, Луганська, Донецька, Одеси, Вінниці, Черкас, Полтави, Києва, Миколаєва, Дніпропетровська та Кіровограда. Крім того, в Сімферополі буде «позачергово» засідати Верховна Рада Криму. Тернопільська обласна рада в понеділок проведе виїзне засідання у Києві на Михайлівській площі.

 

Радіо Свобода

 

Миколаївська районна організація Партії регіонів у Львівській області планує оголосити про свій розпуск. Про це повідомили представники цієї політичної сили.

Партійці планують привселюдно розірвати свої членські квитки і мандати депутатів районної ради і оголосити про припинення існування Партії регіонів у Миколаївському районі. Таке рішення підтримують на сьогодні всі члени партії, окрім однієї людини. Ключ від партійного офісу здадуть у міську раду

 

Надіслати запитання
Ваше ім'я

Invalid Input
Email

Invalid Input
Ваше повідомлення

Invalid Input
Останнє з блогу
30.12.2023

2023: життя Полтави у фото

Рік вийшов складнішим, ніж очікувалось, але іншого ніхто й не обіцяв.

Детальніше>>
02.09.2022

Віктор Крайник: вболівальник «Ворскли» зі світлою душею

Полтавщина втратила людину, яка неймовірно любила спорт та ще сильніше «Ворсклу».

Детальніше>>
Читати блог